Komarniki za strešna okna in vrata

NKomarnik kot zaščita pred mrčesom

Komarniki za strešna oknaKomarnik je dandanes pri opremljanju vašega doma nepogrešljiva stvar. Zaščitna mreža proti mrčesu, ki se namesti na okna in vrata bivalnih prostorov, omogoča brezskrbno zračenje brez vdora nadležnega mrčesa v prostore in tako zagotavlja mirno in udobno preživljanje časa v bivalnih prostorih. Prednost komarnikov Strle je tudi v tem, da prestrezajo cvetni prah in so ustrezna zaščita oken za alergike.
Komarnike lahko namestimo tako v stanovanjske in poslovne objekte kot tudi v javne prostore. Še posebej nepogrešljivi pa so komarniki v prostorih, kjer se pripravljata oziroma prodajata hrana in pijača, torej v restavracijah, menzah, bolnišnicah in trgovinah s hrano. Glede na možnosti pritrditve komarnikov na okna in vrata poznamo različne sisteme zaščite. Medtem ko so rolo in fiksni komarniki namenjeni za strešna okna, pa je krilni, nihalni, drsni ali plise komarnik bolj primeren za vrata.

 

Rolo komarniki za strešna okna v mansardi

Da bi našli pravi komarnik za vrata in okna, vam v podjetju Strle nudimo številne različne izvedbe. Rolo komarnike lahko namestimo na vrata in na okna, pri katerih potrebujemo dostop do zunanjih polic, kadar imamo tam na primer rože. Če dostopa do zunanjih polic ne potrebujete, se lahko odločite za fiksni komarnik. Rolo komarniki so tudi odlična rešitev za strešna okna v mansardi in podstrešnem stanovanju. Rolo se kot roleta dvigne in navije v omarico.

 

Komarnik za vrata – izbira glede na potrebo in vrsto vgradnje

Krilni komarnik je namenjen prehodom na balkon ali teraso. Lahko je enokrilni ali dvokrilni, s sredinsko ojačano prečko pa je upravljanje z njim enostavno in lahkotno. Nihalni komarniki so izvedba krilnih komarnikov, ki omogočajo večji kot premikanja, in sicer 240°. Tako lahko komarnik za vrata brez težav odprete tudi kadar imate zasedeni obe roki, zapre pa se samodejno. Poseben magnetni sistem poskrbi, da komarnik ostane zaprt tudi v vetru. Komarnik za vrata na magnet je tako odlična rešitev za kočljive situacije.
Drsni komarnik je namenjen panoramskim stenam oziroma za širše prehodne odprtine. Odločite se lahko za enojno ali dvojno izvedbo, pri čemer komarnik za vrata teče po vodilih, nameščenih na dnu in vrhu okenske odprtine, možna pa je tudi trojna izvedba npr. za harmonika vrata.

Pred zunanjim segrevanjem so poleti idealna zaščita zunanje žaluzije po meri, ki preprečijo segrevanje stekel in s tem bistveno zmanjšajo temperaturo v prostoru, s čimer prihranimo energijo in poskrbimo za udobno bivanje. Zunanje žaluzije skupaj s komarniki za strešna okna predstavljajo najboljšo poletno rešitev za hladne dni in prijetne večere.

Ko želite komarnike integrirati v rolete, zunanja senčila, polkne,..., se odločite za integrirane komarnike.

Obiščite nas.